کد خبر : ۳۶۵۵۱۰
۱۴:۴۷

۱۴۰۳/۱۲/۱۸
با همکاری دفتر نمایندگی آستان قدس رضوی در قم و دبیرخانه جشنواره بین‌المللی کتاب سال رضوی انجام شد

برپایی نشست هم‌اندیشی چهاردهمین جشنواره بین‌المللی «کتاب سال رضوی» در قم

برپایی نشست هم‌اندیشی چهاردهمین جشنواره بین‌المللی «کتاب سال رضوی» در قم
با همکاری دفتر نمایندگی آستان قدس رضوی در قم و دبیرخانه جشنواره بین‌المللی «کتاب سال رضوی»، نخستین جلسه هم‌اندیشی چهاردهمین دوره این جشنواره در این شهر مقدس، برگزار شد. 

به گزارش آستان نیوز، این نشست با حضور حجت‌الاسلام والمسلمین سید جلال حسینی، جانشین رئیس چهاردهمین جشنواره بین‌المللی کتاب سال رضوی، جعفر مروارید، دبیر کمیته علمی این جشنواره، مهدی قیصری‌نیک، دبیر کمیته اجرایی جشنواره و جمعی از استادان، فرهیختگان، فضلا و اهل علم شهر قم، در نیمه نخست اسفندماه 1403، در دفتر نمایندگی آستان قدس رضوی در این شهرمقدس، برپا شد. 
جانشین رئیس چهاردهمین جشنواره بین‌المللی کتاب سال رضوی در این نشست اظهار کرد: آستان قدس رضوی، یکی از تأثیرگذارترین سازمان‌های فرهنگی دنیا است که در حوزه‌های مختلف اعم از آموزش، چاپ، نشر و توزیع کتاب، هنر و...، فعالیت می‌کند. 

حجت‌الاسلام‌والمسلمین سید جلال حسینی با اشاره به مراکز و مؤسسات مختلف زیر مجموعه سازمان علمی و فرهنگی آستان قدس رضوی و معرفی منتخبی از ظرفیت‌های آن‌ها، گفت: همچنین گنجینه تراثی ارزشمند و کم‌نظیری اعم از نسخه‌های خطی و کتاب‌های چاپ‌سنگی به‌ویژه آثار قرآنی به برکت نام حضرت رضا (ع) در کتابخانه رضوی، نگهداری می‌شود. 
رئیس سازمان کتابخانه‌ها، موزه‌ها و مرکز اسناد آستان قدس رضوی با تأکید بر جایگاه برجسته کتابخانه رضوی در دنیا، از کتاب به‌عنوان محصول راهبردی در این آستان مقدس نام برد و افزود: در این میان، برگزاری جشنواره بین‌المللی کتاب سال رضوی نیز یکی از این بسترها به‌منظور فراگیرتر و جامع‌تر کردن شبکه کتاب در این آستان مقدس است. 
وی ادامه داد: مأموریت این جشنواره، تولید محتوا در ارتباط با حضرت رضا (ع) و اهل عصمت و طهارت(ع) است که با برگزاری سیزده دوره آن، توفیقات خوبی را کسب کرده است.
 اختتامیه چهاردهمین دوره جشنواره نیز در دهه کرامت در سال 1404 در مشهد، برگزار خواهد شد. 
حسینی، ضمن ابراز امیدواری از اینکه جشنواره بین‌المللی کتاب سال رضوی به‌عنوان یک رویداد فاخر فرهنگ رضوی در خور جایگاه حضرت رضا(ع) برگزار شود، از حاضران در نشست درخواست کرد تا پیشنهادها و نظرات خود را درخصوص این جشنواره مطرح کنند تا از این پیشنهادات در کمیته‌ علمی جشنواره، استفاده شود. 
وی همچنین در این نشست بر آمادگی کامل کتابخانه آستان قدس رضوی برای ایجاد پایگاه دسترسی به منابع اطلاعاتی این کتابخانه در مراکز پژوهشی و آموزشی کشور از جمله شهر قم، تأکید کرد. 
 

بهره‌گیری از ایده‌های شبکه اندیشمندان رضوی 

جعفر مروارید، دبیر کمیته علمی چهاردهمين دوره جشنواره بين‌المللي کتاب سال رضوي نیز در این جلسه اظهار کرد: این جشنواره با بهره‌مندي از رهنمودهاي مقام معظم رهبري، در حوزه کتاب با توجه به سه تکليف محوريِ «توليد کتاب خوب»، «کتاب‌خواني به‌عنوان يک سنت رايج» و «نقد و بررسي کتاب»، برگزار مي‌شود. 
وی اهداف این جلسه را اشاعه و ترويج فرهنگ منور رضوي، گسترش فعاليت‌هاي علمي، پژوهشي، ادبي و هنري در راستای سيره، زندگي و شخصيت حضرت امام رضا(ع) و شناسايي، تجليل و حمايت از پديدآورندگان و توليد‌کنندگان آثار برتر علمي، فرهنگي و هنري در گستره فرهنگ رضوي برشمرد و گزارش مختصری درباره تعداد آثار رسیده به این دوره جشنواره تاکنون و فرآیندهای داوری و ارزیابی آثار، ارائه کرد.
وی در بخش پایانی سخنان خود تأکید کرد: امیدواریم بتوانیم از همفکری با پدیدآورندگان شبکه اندیشمندان رضوی و محتواها و ایده‌هایی که استادان و نظریه‌پردازان معارف اسلامی و رضوی در داخل و خارج کشور ارائه می‌دهند، در این دوره جشنواره و دوره بعدی آن استفاده کرده و شأن امام رضا(ع) و نشان رضوی را به زبان روز به مخاطبان، معرفی کنیم. 
در ادامه نشست، استادان و صاحب‌نظران حاضر در نشست به بیان دیدگاه‌ها، نظرات و پیشنهادات خود درخصوص جشنواره بین‌المللی کتاب سال رضوی پرداختند.
لزوم بررسی و تحلیل بازخوردها و نتایج دوره‌های گذشته جشنواره و شناسایی عرصه‌هایی که کمتر کار شده است، استفاده از فناوری‌های جدید علوم اسلامی برای تولید محصولات به‌منظور ارائه آن‌ها به عموم مخاطبان همچون بهره‌گیری از آثار برگزیده دوره‌های مختلف جشنواره و تبدیل متون آن‌ها به پادکست، از جمله این نظرات بود. 
همچنین می‌توان به پیشنهاداتی نظیر ضرورت گسترش دامنه مخاطبان جشنواره علاوه‌بر نخبگان همچون جذب دانش‌آموزان، توجه بیشتر به بُعد تمدن‌سازی معارف اهل بیت(ع)، لزوم تعامل بیشتر جشنواره با دانشگاه‌ها و توسعه بخش‌های جشنواره در حوزه‌هایی همچون مقاله و طرح پژوهشی، اشاره کرد. 
گفتنی است ،چهاردهمین جشنواره بین‌المللی کتاب سال رضوی، به همت سازمان کتابخانه‌ها، موزه‌ها و مرکز اسناد آستان قدس رضوی در حال برگزاری است و برطبق فراخوان جشنواره، مهلت ارائه آثار به این دوره، 30 اسفندماه 1403، به پایان خواهد رسید. شرکت‌کنندگان برای کسب اطلاعات بیشتر درباره این جشنواره می‌توانند به وب‌سایت آن به نشانی https://library.razavi.ir/ketabsal، مراجعه کنند.


گزارش خطا

ارسال نظرات
  • پیشنهاد سردبیر
  • آخرین اخبار
نقشه راه ارتباطی آستان قدس رضوی برای زائران بین‌المللی تقدیر از نوآموز افتخارآفرین مهدالرضا (ع) در مسابقات اسکیت آلپاین برپایی کارگاه «ظرفیت‌ها و فرصت‌های فضای مجازی» در کتابخانه امام رضا (ع) بیرجند برگزاری نشست پژوهشی «مائده اَردهال» در کتابخانه و موزه ملی ملک هفدهمین دوره نشریه الکترونیکی «شمسه» منتشر شد برگزاری جلسه هم‌اندیشی پیش همایش «گوهر فضیلت»؛ گرامیداشت بیستمین سالگرد رحلت آیت الله مروارید «فراز‌هایی از سخنان حضرت فاطمه (س)» به چاپ هفتم رسید/ گنجینه‌ای دو جلدی از آموزه‌های فاطمی آغاز ثبت‌نام دوره «سبک زندگی تحصیلی» در دانشگاه علوم اسلامی رضوی تغییر انگاره‌ها، مقدمه اصلاح رفتار‌های اخلاقی و دینی در سازمان است انتشار چهارمین جلد از کتاب «مدینه‌البلاغه»؛ بازتاب حکمت‌های جاودان پیامبر(ص) آستان حضرت حسین بن موسی الکاظم (ع) طبس به عنوان قطب گردشگری مذهبی خراسان جنوبی معرفی شد دیدار مسئول نهاد نمایندگی مقام معظم رهبری در دانشگاه‌های خراسان رضوی با رئیس دانشگاه بین‌المللی امام رضا(ع) ترکیب علم و عمل در رشته علوم ورزشی موفقیت دانشجویان را رقم می‌زند تربیت‌بدنی؛ پلی میان قدرت جسم و آرامش ذهن کتاب «پدیدارشناسی وجودی دل در سنت عرفان اسلامی» نگاه تازه‌ای به رابطه عقل و دل تشرف جمعی از بانوان فعال دینی و فرهنگی کشور روسیه به حرم رضوی آئین گرامیداشت علامه طباطبایی در حرم مطهر رضوی برگزار شد بازدید علمی دانشجویان دانشگاه امام رضا (ع) از پروژه اجرایی شبکه فیبر نوری نمایشگاه «نقش نور»؛ آینه‌ای از تداوم هنر اصیل ایرانی-اسلامی پیام تسلیت مسئولان ارشد کشور در پی درگذشت خواهر مکرمه تولیت آستان قدس رضوی ۴۰ سال نوکری و خدمت به اهل بیت (ع)؛ روایت پیرغلام مشهد
پخش زنده

تلویزیون اینترنتی آستان نیوز

پویش ها