کد خبر : ۳۷۰۹۹۹
۱۸:۰۷

۱۴۰۴/۰۴/۲۳
رئیس پژوهشگاه علوم انسانی و مطالعات فرهنگی بیان کرد

بررسی ریشه‌های دشمنی غرب و اسرائیل با ایران در نشست خط روشنگری؛ از استقلال ایران تا فرهنگ مهدویت

بررسی ریشه‌های دشمنی غرب و اسرائیل با ایران در نشست خط روشنگری؛ از استقلال ایران تا فرهنگ مهدویت
رئیس پژوهشگاه علوم‌انسانی و مطالعات فرهنگی، در سلسله‌نشست‌های تخصصی «خط روشنگری» به بررسی ریشه‌های دشمنی غرب و اسرائیل با ایران، پرداخت.

به گزارش آستان نیوز، دکتر موسی نجفی، رئیس پژوهشگاه علوم‌انسانی و مطالعات فرهنگی، در ششمین نشست تخصصی «خط روشنگری» با موضوع نگاه تاریخی و نظریه‌پردازی به جنگ تحمیلی ۱۲روزه غرب و اسرائیل با ایران که ظهر امروز ۲۴ تیر در مدرسه پریزاد حرم مطهر رضوی برگزار شد، با اشاره به جنگ تحمیلی ۱۲روزه و دشمن اصلی ایران در این جنگ اظهار داشت: برخی تصور می‌کنند جنگ ایران صرفاً با اسرائیل بوده، درحالی‌که این منازعه در حقیقت جنگ ایران با تمدن غرب است که آمریکا، اسرائیل و کشورهای اروپایی را نیز، در برمی‌گیرد.
وی در خصوص دلایل دیرینه دشمنی تمدن غرب با ایران توضیح داد: سال‌ها پیش آمریکا گزارشی درباره انقلاب اسلامی، توسط کمیته خارجی سنای آمریکا منتشر کرد تا به این پرسش پاسخ دهد که مشکل آمریکا با انقلاب اسلامی چیست؟ که چندین فرضیه در این گزارش مطرح شده است.
وی ادامه داد: نخستین فرضیه این است که پیش از پیروزی انقلاب اسلامی، ایران منابع و منافع انرژی آمریکا را تأمین می‌کرد؛ اما جایگزین آن در مصر، عربستان و سایر کشورهای دیگر نیز وجود داشت، لذا این مسئله نمی‌تواند دلیل اصلی دشمنی، باشد. فرضیه دوم بر پایه نفت است که آن هم با نفت اوپک، عربستان و کشورهای مستعمره قابل‌تأمین بود و دلیل محکم و کافی نیست. فرضیه سوم مربوط به موقعیت سوق‌الجیشی ایران است که باز هم برای رفع آن، راهکارهایی وجود داشت.
این استاد دانشگاه، تصریح کرد: بر اساس این گزارش، هیچ یک از این فرضیه‌ها دلیل اصلی دشمنی آمریکا با ایران نبود؛ بلکه مسئله اصلی این است که آنها دریافتند، ایران پس از پیروزی انقلاب اسلامی، استقلال خود را مبتنی بر پشتوانه‌ای ایدئولوژیک و فرهنگ مهدویت به رسمیت شناخته که برای حفظ آن، تلاش می‌کند.
نجفی، افزود: در این گزارش عنوان شده که دلیل اصلی دشمنی این است که مردم ایران می‌خواهند بدون ما (آمریکا) زندگی کنند و سبک زندگی آنان برخلاف آن چیزی است که ما برای دنیا تعریف کرده‌ایم. این سبک زندگی بر پایه فرهنگ مهدویت است که غرب قادر به تحمل آن نیست.
 در مقابل، یهودیان آمریکایی در رأس این تصمیمات قرار دارند که خود را قوم برگزیده می‌دانند و مدعی هستند موعود جهانی نزد ماست، نه آن چیزی که حکومت ایران می‌گوید. 
یهودیان، باوجود جمعیت اندک خود در دنیا، خود را مرکز جهان می‌دانند و بیان می‌دارند که ما در مرکز دنیا هستیم و دیگران پیرامون آن هستند.»
وی، بیان کرد: علت اینکه تمدن غرب نسبت به پاکستان که اعلام کرده دارای بمب هسته‌ای است، دشمنی ندارد، اما نسبت به ایران که دانش هسته‌ای شفاف دارد خشمگین است، آن است که پاکستان ادعایی در زمینه جهان موعود و مهدویت، ندارد.
رئیس پژوهشگاه علوم‌انسانی و مطالعات فرهنگی تأکید کرد: تمام آنچه که میان تمدن غرب و ایران – که خود نیز برخوردار از تمدنی عظیم با پشتوانه فرهنگ و دین است – می‌گذرد، حول محور مرکز و پیرامون است. وی، اضافه کرد: دنیای غرب و یهود نمی‌توانند استقلال ایران را در ابعاد مختلف، تحمل کنند.


گزارش خطا

ارسال نظرات
captcha
  • پربازدیدترین
  • آخرین اخبار
پخش زنده

تلویزیون اینترنتی آستان نیوز

پویش ها