تلویزیون اینترنتی آستان نیوز
برای نمایش آرشیو پخش زنده کلیک کنیدبه گزارش آستان نیوز، بیش از ۱۴۰ سال از تنظیم وقفنامه سوم شعبان، توسط مرحوم صاحبدیوان میگذرد؛ وقفنامهای که هدف آن دعوت صاحبمنصبان و بزرگان بر سر سفره حضرت رضا (ع) و تشویق آنان به امور خیریه و وقف اموال برای آستان قدس رضوی بوده است.
ابتکاری که به گفته کارشناسان، نه تنها در همان زمان تأثیرگذار بود، بلکه پس از آن،افراد دیگری نیز به تبعیت از این سنت نیکو، اموال خود را،وقف این آستان مقدس، کردند.
مرادپور، مدیر کشت و صنعت انابد، در این خصوص، بیان کرد: آستان قدس رضوی با تأسیس این شرکت توانسته در راستای منویات تولیت
وقت و اجرای نیات واقف، در بحث اشتغالزایی، درآمدزایی و محرومیتزدایی در منطقه،گام موثری بردارد.
وی خاطرنشان کرد : این شرکت با بهرهگیری از نیروهای بومی در بخشهای کشاورزی، دامداری و مکانیزاسیون، ارتباط مؤثری با جوامع محلی برقرار کرده و اعتماد مردم به مدیریت موقوفه را، افزایش داده است.
روز وقف؛ فرصتی برای بازخوانی نیات واقفان و ترویج فرهنگ وقف
وی، به نقش روز وقف اشاره و بیان کرد: این روز فرصتی برای بازخوانی نیات واقفان و ترویج فرهنگ وقف میان نسل جدید است .
در واقع ، ما تلاش میکنیم، از طریق فعالیتهای کشاورزی نوین و مشارکت در امور اجتماعی، ضمن پاسداشت سنت واقفان، فرهنگسازی لازم در منطقه را،انجام دهیم.
گفتنی است، کشت و صنعت انابد بهعنوان نمادی از پیوند سنت وقف با توسعه کشاورزی، نه تنها به عمل به نیات واقف موقوفه سوم شعبان پایبند مانده، بلکه توانسته با اشتغالزایی، ارتقای کشاورزی نوین و حمایت از فعالیتهای فرهنگی و مذهبی، نقش مهمی در ترویج فرهنگ وقف و تقویت هویت اجتماعی و دینی منطقه،ایفا کند.