
به همت بنیاد پژوهشهای اسلامی آستان قدس رضوی معرفی شد
دکتر مرتضی انفرادی، مدیر گروه مطالعات اعتاب مقدس بنیاد پژوهشهای اسلامی آستان قدس رضوی، در گفتوگو با خبرنگار آستاننیوز، به مناسبت روز جهانی غذا، ضمن توجه بر اهمیت تغذیه سالم در آموزههای اسلامی و تعالیم امام رضا(ع) به نقش ویژه این تعالیم در حفظ سلامت جسم و روح انسان تاکید کرد.
وی با اشاره به جایگاه ویژه غذا و تغذیه در اسلام، گفت: خداوند انسان را به دقت در انتخاب و بررسی غذای خود سفارش کرده است.
انفرادی، به آیه ۲۴ سوره عبس اشاره کرد و گفت: در این آیه آمده است: «پس بايد انسان به غذاى خود بنگرد. ما آب را آن گونه كه بايد، (از آسمان) فرو ريختيم. سپس زمين را به خوبى شكافتيم. و در آن دانه رويانديم و نيز انگور و سبزيجات و زيتون و نخل خرما و باغهاى پردرخت و ميوه و چراگاه، براى برخوردارى شما و چهارپايانتان»
این پژوهشگر ادامه داد: این آیه انسان را به تأمل در تغذیه و قوت خود دعوت میکند. در واقع از دیدگاه متخصصان علم تغذیه، رعایت روشهای صحیح غذایی، کلید زندگی سالم و باکیفیت است که در روایات و احادیث نیز به آن پرداخته شده است.
پرهیز از پرخوری؛ کلید استواری بدن
وی خاطر نشان کرد: بر اساس تعالیم امام رضا(ع)، کیفیت غذا ابتدا بر اساس حرمت و حلال بودن آن تعیین میشود و سپس برنامهریزی دقیق غذایی مورد تاکید قرار میگیرد. امام هشتم شیعیان درباره پرهیز از پرخوری فرمودهاند: «اگر افراد در تغذیه میانهرو باشند بدنهای استوارتری خواهند داشت.» این توصیه بیانگر اهمیت اعتدال در مصرف غذا به عنوان عاملی مهم برای حفظ سلامت است.
این پژوهشگر همچنین افزود: امام رضا(ع) با اشاره به اهمیت مواد پروتئینی، گوشت را بهترین غذا در دنیا و آخرت دانسته و همچنین بر مصرف سبزیجات تأکید ویژه دارد و در حدیثی میفرمایند: «از سفرهای که در آن سبزی نباشد غذا نمیخورم.» این تعالیم نشاندهنده نگاه جامع و متعادل اسلام به تغذیه است که هم سلامت جسم و هم طهارت روح را مدنظر قرار میدهد.
دکتر انفرادی در پایان خاطرنشان کرد: رعایت اصول تغذیه سالم و حفظ جسم سالم، از آموزههای مهم اسلام است که زمینهساز رشد و کمال انسانی و بندگی بهتر خداوند محسوب میشود.