کد خبر : ۷۰۱۵۵۸
۱۷:۰۰

۱۴۰۴/۰۸/۲۹
مدیرکل بنیاد مسکن انقلاب اسلامی خراسان رضوی:

روستاها شریان حیاتی اقتصاد و امنیت غذایی کشور هستند

روستاها شریان حیاتی اقتصاد و امنیت غذایی کشور هستند
مدیرکل بنیاد مسکن انقلاب اسلامی خراسان رضوی، گفت: نباید اجازه دهیم روستاها دچار زوال شوند؛ چراکه این مناطق شریان حیاتی اقتصاد و امنیت غذایی ایران بوده و بی‌توجهی به آنها، خسارت‌های جبران‌ناپذیری برای آینده کشور، به دنبال خواهد داشت.

به گزارش آستان‌نیوز، سید خلیل منبتی در نشست با دکتر ابراهیم دانشی‌فر، رئیس دانشگاه بین‌المللی امام رضا (ع) و دکتر قدیر صیامی، رئیس مرکز تحقیقات کاربردی شهرسازی و معماری امام رضا (ع) که با هدف امضاء تفاهم‌نامه همکاری میان این دو مجموعه اجرایی و دانشگاهی برگزار شد، عنوان کرد: بخش قابل توجهی از روستا‌های استان با آسیب‌پذیری جدی روبه‌رو هستند و بی‌توجهی به این وضعیت، آینده کشور را با چالش اساسی، مواجه می‌کند.

مدیرکل بنیاد مسکن انقلاب اسلامی خراسان رضوی، با اشاره به پروژه پدیده شاندیز، اظهار کرد: این پروژه در دوره‌ای زمینه اشتغال ۱۵ هزار نفر را فراهم کرد، اما با انحلال آن، همان تعداد بیکار شدند.

این تجربه تلخ نشان می‌دهد، هرگونه توسعه بدون مطالعات دقیق و نظام نظارتی، پایدار نخواهد بود.

وی با بیان اینکه روستا‌ها در سال‌های ابتدایی انقلاب سهم مهمی در تأمین گندم، مواد غذایی و گوشت کشور داشتند، افزود: متأسفانه به‌مرور این چرخه مختل شده و امروز بسیاری از روستا‌ها با رکود، مهاجرت و بیکاری، مواجه‌اند.

وی، تصریح کرد: گسترش نامتوازن شهر مشهد، روستا‌های پیرامونی را در معرض نابودی قرار داده و باید برای توسعه شهری، حدود مشخص، تعیین شود.

مدیرکل بنیاد مسکن انقلاب اسلامی خراسان رضوی، با ارائه آماری از وضعیت سکونت در این استان گفت: از میان ۵۵۰ هزار خانوار روستایی استان خراسان رضوی، حدود ۲۰۰ هزار خانوار فاقد مسکن مناسب هستند؛ آماری که لزوم ورود جدی‌تر نهاد‌های حمایتی را، گوشزد می‌کند.

مهندس منبتی با بیان اینکه روستا‌ها پاشنه آشیل کشور هستند، گفت: در ۲۵۰۰ روستای استان مطالعات مرتبط با سیل، زلزله و سایر مخاطرات طبیعی انجام شده است، این مطالعات باید به اقدام عملی، منجر شود.

ضرورت تدوین سند راهبردی تاب‌آوری و آسیب‌پذیری روستا‌های استان خراسان رضوی

در ادامه این نشست دکتر قدیر صیامی، رئیس مرکز تحقیقات کاربردی شهرسازی و معماری امام رضا (ع) با اشاره به طراحی و پیاده‌سازی سامانه ملی و یکپارچه تحلیل، پایش و مدیریت مکانی عنوان کرد: با استفاده از سامانه مدیریت مکانی GIS، امکان پایش مکانی هوشمند فعالیت‌ها و پروژه‌ها، تحلیل فضایی عملکرد‌ها و تخصیص منابع عمرانی و مالی و پشتیبانی از تصمیم‌گیری چندسطحی، وجود دارد.

این عضو هیئت‌علمی گروه شهرسازی و معماری دانشگاه بین‌المللی امام رضا (ع) با اشاره به‌ضرورت تدوین سند راهبردی تاب‌آوری و آسیب‌پذیری روستا‌های استان خراسان رضوی، بیان کرد: با استفاده از این سند، امکان شناسایی سطح تاب‌آوری روستا‌ها در برابر مخاطرات طبیعی مانند زلزله، سیل و خشکسالی و مخاطرات اجتماعی و اقتصادی مانند مهاجرت، بیکاری و فرسایش فرهنگی، وجود دارد.

این استاد دانشگاه همچنین، ارزیابی آسیب‌پذیری سکونت‌گاه‌های روستایی بر اساس شاخص‌های زیرساختی، جمعیتی، اقتصادی و محیطی، تهیه نقشه‌های تحلیلی و مقایسه‌ای برای نمایش وضعیت تاب‌آوری و آسیب‌پذیری در سطح استان و منظومه‌های روستایی را، از دیگر اهداف این سند راهبردی، برشمرد.

شایان‌ذکر است، در پایان این نشست در راستای اجرای مفاد قانون برنامه هفتم پیشرفت کشور و به‌منظور ارتقای سطح کیفیت زیست، اشتغال و توسعه پایدار روستایی، تفاهم‌نامه‌ای جامع میان بنیاد مسکن انقلاب اسلامی خراسان رضوی و دانشگاه بین‌المللی امام رضا (ع)، به امضا رسید.


گزارش خطا

ارسال نظرات
  • پربازدیدترین
  • آخرین اخبار
پخش زنده

تلویزیون اینترنتی آستان نیوز

پویش ها