کد خبر : ۷۱۲۷۰۲
۱۸:۳۹

۱۴۰۵/۰۵/۲۳
هم زمان با دهه پایانی ماه صفر صورت گرفت

اجرای نمایش‌های کوتاه در صحن امام حسن مجتبی (ع)

اجرای نمایش‌های کوتاه در صحن امام حسن مجتبی (ع)
هم زمان با دهه پایانی ماه صفر به همت موسسه آفرینش‌های هنری آستان قدس رضوی، نمایش‌های کوتاه در صحن امام حسن مجتبی (ع) حرم مطهر رضوی با محوریت امام رضا (ع) برای زائران اجرا می‌شود.

به گزارش آستان‌نیوز، صحن امام حسن مجتبی (ع) درست بعد از صحن‌های کوثر و نواب قرار گرفته است، جمعیت زائرانی که در این صحن حضور دارند بسیار زیاد است، تا چشم کار می‌کند زائران یا روی فرش‌های پهن شده، نشسته‌اند یا در حال رفت و آمد هستند یا در صف چایخانه ایستاده‌اند.

همزمان با دهه پایانی ماه صفر درست عصر هر روز حوالی ساعت ۱۸ عصر مقابل چایخانه تعدادی نمایش کوتاه با محوریت داستان‌هایی که در حرم مطهر رضوی رخ داده، نمایش داده می‌شوند. این نمایش‌ها به همت موسسه آفرینش‌های هنری آستان قدس رضوی برای این ایام تولید شده‌اند.

اتفاقاتی که در حرم زیاد رخ می‌دهد

یکی از خادمان حدودا ۶۰ ساله به نظر می‌رسد. قبل از اینکه نمایش‌های کوتاه شروع شود، توضیحاتی به زائران ارائه می‌دهد و می‌گوید: در حرم مطهر امام رضا (ع) همیشه اتفاق‌هایی می‌افتند که در عین سادگی به انسان نکات دقیقی را می‌آموزد؛ از شفای بیماران بگیرید تا پیدا شدن کیف پول.

با پایان صحبت‌های او، نمایش‌ها شروع می‌شود، یکی از نمایش‌ها به گم شدن کیف پول پسری جوان در حرم امام رضا (ع) اختصاص دارد که قصد داشته برای مادرش دارو بخرد، او وقتی متوجه گم شدن کیف پولش می‌شود در جایی می‌نشیند و گریه می‌کند.

یکی از بازیگران که لباس خادمی پوشیده به صحنه نمایش وارد می‌شود، او وقتی علت گریه پسر جوان را متوجه می‌شود او را به بخش گمشدگان راهنمایی می‌کند، پسر جوان با ناامیدی به سمت این بخش حرکت می‌کند، اما در دلش از امام رضا (ع) می‌خواهد کیف پولش پیدا شود تا بتواند برای مادرش دارو بخرد، با رسیدن به این بخش، خادم از او می‌خواهد نشانه‌های کیف گم‌شده را بگوید، همان موقع کیف او را یکی از خادمان پیدا می‌کند و به بخش اشیای پیدا شده می‌دهد و اشک شوق در چشمان پسر جوان جاری می‌شود.

یکی از زائران درباره نمایش‌های کوتاه اجراشده می‌گوید: قصه‌های این نمایش‌ها بسیار آموزنده است و انسان را در برابر کرامات امام هشتم (ع) به تفکر وا می‌دارد.

یکی دیگر از زائران ایده اجرای نمایش‌های کوتاه در حرم مطهر رضوی را بسیار خوب عنوان می‌کند و می‌گوید: تا به حال ندیده بودم چنین برنامه‌هایی در حرم امام رضا (ع) اجرا شود، اما امیدوارم استمرار داشته باشد.

از اجرا‌های نمایش‌های تک نفره و دو نفره تا تنوع در محل اجرا

از هفدهم تا ۳۱ مرداد ماه نمایش‌های تک نفره و دو نفره در بخش‌های مختلف حرم مطهر رضوی اجرا می‌شود.

ساعت اجرای این نمایش‌های کوتاه در صحن امام حسن مجتبی (ع) مقابل چایخانه این صحن از ساعت ۱۸ تا قبل از اذان مغرب به افق مشهد است، این نمایش‌ها در تالار قدس، راسته بازار رضا و موزه هدایای قائد شهید (رحمت‌الله علیه) از صبح تا قبل از ساعت ۱۸ نیز اجرا می‌شود.

یکی از زائران با اشاره به اثرگذار بودن نمایش‌های در حال اجرا، می‌گوید: این نمایش‌ها برای جوانان جهت آشنایی با ابعاد شخصیتی و سیره امام هشتم (ع) بسیار مفید و آگاهی‌دهنده است، امیدوارم ادامه‌دار باشد.

یکی دیگر از زائران که در روز‌های گذشته موفق به تماشای یکی از نمایش‌های اجرا شده در راسته بازار رضا شده بود می‌گوید: برنامه‌ریزی برای اجرای نمایش در نقاط اطراف حرم مطهر رضوی کار بسیار خوبی است که من قبلاً مدل آن را در حرم امام رضا (ع) و نقاط اطراف آن ندیده بودم، اما تلاش هنرمندان برای انتقال پیام‌های معنوی و دینی با اجرای این نمایش‌ها بسیار قابل ستایش و ارزشمند است.

 


گزارش خطا

ارسال نظرات
captcha
  • پربازدیدترین
  • آخرین اخبار
پخش زنده

تلویزیون اینترنتی آستان نیوز

پویش ها