کد خبر : ۷۱۴۱۵۳
۱۲:۲۹

۱۴۰۵/۰۷/۰۵
روایت «مدافعان ایران» در جوار بارگاه رضوی

از میرزا کوچک‌خان تا شهدای میناب؛ روایت بی‌قراری برای دفاع از ایران در حرم رضوی

از میرزا کوچک‌خان تا شهدای میناب؛ روایت بی‌قراری برای دفاع از ایران در حرم رضوی
هم زمان با اجرای برنامه‌های هنری و روایی در حرم مطهر رضوی، روایت‌هایی از دفاع از ایران، چشم‌انتظاری خانواده شهدا و سبک زندگی شهیدان، برای زائران بازخوانی شد.

به گزارش آستان نیوز، حرم مطهر رضوی در یکی از برنامه‌های هنری و روایی، میزبان مجموعه‌ای از اجرا‌های سرود، روایت‌گری و نمایش با محوریت دفاع از ایران و روایت زندگی شهدا بود؛ برنامه‌ای که از خاطرات مادران چشم‌انتظار شهدا تا روایت شهدای مرزی و دانش‌آموزان میناب را، در بر گرفت.

محمد عباسی، کارشناس مسئول بخش هنر‌های تبلیغی اداره مراسم و آیین‌ها در معاونت تبلیغات اسلامی حرم مطهر رضوی، درباره این برنامه گفت: پس از فریضه مغرب و عشا، گروه‌های سرود و همخوانی در قالب «گلدسته‌های حرم» به اجرای برنامه پرداختند و روایت‌گری نیز با همراهی کانون راویان استان خراسان رضوی انجام شد.

روایت دفاع از ایران در قاب نمایش

به گفته وی، گروه «عشاق‌الحرمین» به سرپرستی همایونی نیز با اجرای یک نمایش تک‌نفره با عنوان «پیرمرد کرمانی»، روایت پدری را به تصویر کشید که سال‌ها چشم‌انتظار فرزندان مفقودالاثر خود بود؛ فرزندانی که سرانجام هویت آنان با آزمایش DNA مشخص شد.

عباسی، افزود: نمایش «مدافعان ایران» نیز سیر تاریخی دفاع از کشور را از مبارزات میرزا کوچک‌خان جنگلی، دوران انقلاب و دفاع مقدس تا مدافعان حرم و شهدای دانش‌آموز میناب روایت کرد؛ روایتی از انسان‌هایی که در دوره‌های مختلف برای دفاع از ایران جان خود را، فدا کردند.

چهل سال انتظار پشت یک سفره

حجت‌الاسلام‌والمسلمین محمد امامی، راوی این برنامه، بخش دیگری از روایت خود را به دیدار با مادر شهیدی اختصاص داد که بیش از چهار دهه در انتظار بازگشت فرزندش است.

او روایت کرد که در جریان این دیدار، مادر شهید چهار استکان چای برای سه مهمان آماده کرده بود و در پاسخ به تعجب آنان گفته بود: ۴۰ساله حسین من نیومده، هیچ خبری هم ازش نیومده.

این مادر حتی هنگام صرف شام نیز بشقابی اضافه کنار سفره گذاشته بود تا اگر فرزندش بازگشت، سهمی از سفره برای او آماده باشد؛ روایتی که امامی آن را تصویری از عمق چشم‌انتظاری خانواده‌های شهدا دانست.

از مرز‌های سیستان تا کوچه‌های میناب

در ادامه این روایت‌ها، به زندگی سردار شهید حسین ظریفی اشاره شد؛ شهیدی که سال‌ها در مناطق مرزی سیستان و بلوچستان خدمت کرد و بنابراین روایت، در خدمت‌رسانی به مردم منطقه، ساخت مدارس و اجرای طرح‌های عمرانی مشارکت داشت.

همچنین داستان شهدای دانش‌آموز میناب و خانواده‌هایی که همچنان چشم‌انتظار یافتن پیکر فرزندان خود هستند، بخش دیگری از این برنامه بود؛ روایت‌هایی که در کنار خاطرات شهدای جنگ تحمیلی و دفاع از حرم، بر استمرار فرهنگ ایثار و مسئولیت‌پذیری، تأکید داشت.

حجت‌الاسلام‌والمسلمین امامی در پایان، با اشاره به سبک زندگی شهدا، زائران را به بازخوانی سیره آنان، توجه به خانواده‌های شهدا و تقویت روحیه مسئولیت‌پذیری اجتماعی دعوت کرد و برنامه با ذکر مصیبت و سلام بر حضرت سیدالشهدا (ع)، به پایان رسید.

 

 


گزارش خطا

ارسال نظرات
captcha
  • پربازدیدترین
  • آخرین اخبار
پخش زنده

تلویزیون اینترنتی آستان نیوز

پویش ها