آخرین اخبار
کد خبر : ۳۵۱۹۲۳
۱۷:۳۴

۱۴۰۲/۱۱/۱۲

جهش چشمگیر آثار مکتوب آستان قدس رضوی در دوران انقلاب اسلامی / انتشار ۸۰ میلیون نسخه کتاب توسط به‌نشر

عناوین و تعداد کتاب‌های منتشر شده توسط آستان قدس رضوی در دوران انقلاب اسلامی با رشد چشمگیر نسبت به دوره قبل آن، به ۱۸ هزار عنوان و ۸۰ میلیون جلد رسیده است.

 به گزارش آستان‌نیوز، ۹۷ سال از انتشار اولین کتاب در مجموعه آستان قدس رضوی می‌گذرد؛ اولین اثر این انتشارات در سال 1305 اختصاص به فهرست نویسی نسخ خطی سازمان کتابخانه های آستان قدس رضوی دارد که بیشتر با هدف صیانت و نگهداری از آثار نفیس و فراهم کردن زمینه بهره گیری پژوهشگران از نسخ خطی منتشر شده است. 
از زمان پیروزی انقلاب اسلامی تاکنون، حدود 18 موسسه انتشاراتی در آستان قدس رضوی فعال بوده که به‌نشر یکی از قدیمی‌ترین و بزرگترین مجموعه انتشاراتی آستان قدس رضوی محسوب می‌شود و بیش از 45 درصد از منشورات آستان قدس رضوی به این مجموعه اختصاص دارد. 
از سال 1365 انتشارات به‌نشر به عنوان یک مجموعه برای توزیع و پخش کتاب‌های مجموعه موسسات آستان قدس رضوی آغاز به کار کرد. در این مقطع عمده کتاب‌های آستان قدس رضوی، کتاب‌های تولیدی بنیاد پژوهشهای اسلامی، دانشگاه علوم اسلامی، آثار نخبگانی و دانشگاهی بودند. در ابتدا انتشارات به‌نشر به عنوان یک ناشر عمومی در موضوعات متنوع و متکثر در 26 موضوع روانشناسی، علوم اسلامی، پزشکی، ادبیات و... آثار تالیفی و ترجمه‌ای را برای مخاطب کودک و نوجوان، پژوهشگران و دانشگاهیان منتشر می‌کرد. 
انتشارات به‌نشر از سال 1365 تاکنون 7600 جلد کتاب در تیراژ بالغ بر 32 میلیون نسخه منتشر کرد که از این تعداد 2800عنوان چاپ اول و4800 عنوان از این آثار متناسب با روحیات و ذوق مخاطبان تجدید چاپ شده است.  در سال 1395 «بیانیه ماموریت انتشارات به‌نشر» به عنوان چراغ راه و وظیفه اصلی انتشارات اعلام و رویکرد محتوایی آثار به‌نشر تغییر کرد. با توجه به ماموریت تعریف شده برای به‌نشر در سال 1395، تامین نیازهای معرفتی و انقلابی زائران و مجاوران هدف کلان این انتشارات در مجموعه تعریف شد. اشاعه معارف اسلامی، آموزه‌های اهل بیت عصمت و طهارت(ع) به ویژه امام رضا(ع) و فرهنگ زیارت، سبک زندگی اسلامی و گفتمان انقلاب اسلامی در گستره جهان اسلام از دیگر اهدافی است که انتشارات به‌نشر برای رسیدن به آن تلاش می‌کند که البته در این بین توجه ویژه‌ای به قالب رمان و داستان و مقوله «ادبیات دینی» در منشورات به‌نشر شده ‌است. 
 

انتشار ۸۰ میلیون نسخه کتاب
در طول سال‌های قبل از انقلاب اسلامی، مجموع عنوان‌های منتشر شده در آستان قدس رضوی به  27 عنوان کتاب می‌رسد؛ اما بعد از پیروزی انقلاب اسلامی با اهتمام ویژه مرحوم آیت الله طبسی بیش از 18 هزار جلد با تیراژ بالغ بر 80 میلیون نسخه کتاب منتشر شده است که این اتفاق بی سابقه نشان از نگاه بلند متولیان آستان قدس رضوی در حوزه گسترش نشر مکتوب و توسعه علم و فرهنگ دارد.
 

۳۰ فروشگاه در سراسر کشور
در راستای تامین نیازهای معرفتی زائران، 12 فروشگاه کتاب به‌نشر در ورودی‌های حرم مطهر رضوی وجود دارد .در مجموع30 فروشگاه کتاب و10 نمایندگی فروش در برخی مناطق شهری مشهد و شهرهای تهران، گرگان و بیرجند، قوچان، درگز، تربت حیدریه و... به توزیع و نشر آثار انتشارات به‌نشر و ناشران جبهه انقلاب اسلامی می‌پردازند که در حوزه پخش، عرضه و توزیع آثار در فروشگاه‌ها و نمایشگاه‌های استانی، هزار و 400  تن به صورت مستقیم و غیر مستقیم با انتشارات به‌نشر همکاری می‌کنند.


گزارش خطا

ارسال نظرات
  • پیشنهاد سردبیر
  • آخرین اخبار
آموزه‌های اسلامی و تعالیم رضوی، راهنمایی برای تغذیه سالم انتشار کتاب «بی‌بی مهگل» ماحصل نشست‌های عصرانه داستان‌نویسان رضوی  نشست تحلیلی«معمای شرم الشیخ» در موسسه جوانان آستان قدس رضوی برگزار می‌شود اعلام فراخوان همکاری داوطلبانه کودکان و نوجوانان با موزه دیجیتال آستان قدس رضوی کتابخانه گویای رضوی، پرچمدار خدمت‌رسانی به جامعه نابینایان ایران زمین بازدید آموزشی گروهی از خبرنگاران «باشگاه خبری توانا» از کتابخانه و موزه ملی ملک بازارچه عرضه محصولات و توانمندی های مادران ارزش آفرین برگزار می شود گردهمایی معاونان کانون‌های خدمت رضوی زمینه‌ساز انسجام و ارتقای شبکه خادمیاری است رونمایی از«سرمه»؛ رمانی که از دل تاریکی‌های داعش متولد شد اعلام نتایج نهایی انتخابات شورای صنفی اعضای هیئت‌علمی دانشگاه بین‌المللی امام رضا (ع)  برگزاری آزمون تعیین سطح المپیاد با حضور 764 دانش‌آموز مدارس امام رضا(ع) تأملی بر شکر نعمت بینایی در آموزه‌های رضوی تحویل چغندرقند با آغاز هفتادمین دوره بهره‌برداری از کارخانه قند چناران نشست علمی «اتهام قیاس به فضل بن شاذان از سوی دو مکتب قم و بغداد» برگزار می‌شود آغاز دوره تخصصی و ۶ماهه آموزش زبان فارسی دانشجویان عراقی دانشگاه صنعتی شیراز اجرای برنامه آموزشی در حوزه «فهرست‌نگاری نسخ خطی» در کتابخانه وزیری یزد محفل خانوادگی «نَفَس عمیق» با حضور حجت‌الاسلام‌والمسلمین قاسمیان برگزار می‌شود ثبت رکورد برداشت  ۱۰۰ تن ذرت علوفه‌ای در هکتار چهل و یکمین شمارۀ نشریۀ علمی «آموزه‌های قرآنی» منتشر شد بازدید 400 هزار نفر از موزه‌های حرم مطهر رضوی در نیمه نخست سال جاری  هدف ما شنیدن دغدغه خانواده‌ها و یاری‌رسانی در مسیر تربیت فرزندان است
پخش زنده

تلویزیون اینترنتی آستان نیوز

برای نمایش آرشیو پخش زنده کلیک کنید
پویش ها