کد خبر : ۷۰۹۰۱۹
۲۰:۵۰

۱۴۰۵/۰۳/۰۸
رئیس بنیاد پژوهش‌های اسلامی آستان قدس رضوی:

کتاب صوتی، زبان تازه انتقال فرهنگ در زندگی پرشتاب امروز است

کتاب صوتی، زبان تازه انتقال فرهنگ در زندگی پرشتاب امروز است
رئیس بنیاد پژوهش‌های اسلامی آستان قدس رضوی، با تأکید بر ضرورت تولید محصولات فرهنگی «آسان‌یاب» و متناسب با سبک زندگی امروز گفت: تجربه سال‌های اخیر نشان داده هرچه دسترسی مخاطب به محصولات فرهنگی ساده‌تر باشد، میزان اثرگذاری آن نیز افزایش می‌یابد و امروز کتاب صوتی به یکی از مهم‌ترین ابزارهای انتقال دانش و فرهنگ تبدیل شده است.

به گزارش آستان‌نیوز، دکتر احد فرامرز قراملکی در آیین رونمایی از دو اثر شنیداری «گزارش کربلا» و «ابراهیم(ع) پدر برتر» که در تالار شیخ طوسی بنیاد پژوهش‌های اسلامی آستان قدس رضوی برگزار شد، با قدردانی از عوامل تولید این آثار اظهار کرد: وظیفه خودم دانستم در این مراسم حضور پیدا کنم و از دوستانی که این کار فاخر را انجام دادند و افرادی که زمینه‌ساز تولید این آثار ارزشمند شدند، تشکر کنم.

وی با اشاره به تحول شیوه دریافت اطلاعات در جامعه امروز افزود: سال‌هاست میان ماندگاری حافظه دیداری و شنیداری بحث وجود دارد و همواره این پرسش مطرح بوده که محصولات فرهنگی باید بیشتر سمعی باشند یا بصری؛ اما تجربه یک دهه اخیر نشان داده است که اقتضائات زندگی انسان معاصر، به‌ویژه حضور گسترده در فضای مجازی، مسیر تازه‌ای را پیش روی فعالان فرهنگی قرار داده است.

رئیس بنیاد پژوهش‌های اسلامی آستان قدس رضوی ادامه داد: امروز هرچه محصولات فرهنگی «آسان‌یاب‌تر» باشند، اثربخشی بیشتری خواهند داشت. بخشی از زندگی مردم در مسیر رفت‌وآمد، فضای مجازی و مشغله‌های روزمره می‌گذرد و در چنین شرایطی، کتاب صوتی می‌تواند نقش مهمی در ارتقای سطح مطالعه و آگاهی ایفا کند.

قراملکی با اشاره به تجربیات خود در حوزه اخلاق حرفه‌ای و ارتباط با مدیران صنعتی کشور تصریح کرد: در طول حدود ۲۰ سال فعالیت در حوزه آموزش مدیران، به این نتیجه رسیده‌ام که بخش بزرگی از اطلاعات مدیران از طریق شنیدن کتاب‌های صوتی در خودرو، فرودگاه و زمان‌های بین کار دریافت می‌شود.

حتی بسیاری از مدیران پس از ورود به فضای مدیریتی، بیش از آنکه فرصت مطالعه مکتوب داشته باشند، از محتوای شنیداری استفاده می‌کنند.

وی همچنین به تغییر الگوی مصرف فرهنگی در میان خانواده‌ها اشاره کرد و گفت: این مسئله درباره بانوان خانه‌دار نیز صادق است؛ بسیاری از آن‌ها امروز دریافت اطلاعات و محتوای فرهنگی خود را به سمت قالب‌های شنیداری برده‌اند.

رئیس بنیاد پژوهش‌های اسلامی آستان قدس رضوی، همکاری بنیاد با کانون خادمیاری کتاب و کتاب‌خوانی رضوی را اقدامی ارزشمند توصیف کرد و افزود: امیدواریم این همکاری بتواند به ارتقای سطح دانش شهروندان، به‌ویژه افرادی که به هر دلیل امکان مراجعه به کتاب و مطالعه مکتوب را ندارند، کمک کند.

وی تأکید کرد: حرکت به سمت تولید آثار صوتی، تنها یک تغییر قالب نیست، بلکه پاسخی فرهنگی به نیازهای نسل و جامعه امروز است؛ نسلی که باید معارف، هویت و اندیشه را در قالب‌هایی متناسب با زیست روزمره خود دریافت کند.


گزارش خطا

ارسال نظرات
captcha
  • پربازدیدترین
  • آخرین اخبار
پخش زنده

تلویزیون اینترنتی آستان نیوز

پویش ها