کد خبر : ۷۰۹۹۲۱
۲۰:۵۲

۱۴۰۵/۰۳/۲۷
در نشست هم‌اندیشی تخصصی دانشگاه بین‌المللی امام رضا (ع) مطرح شد

بررسی تأسیس مرکز تحقیقاتی علوم‌شناختی با رویکرد اسلامی و ملی

بررسی تأسیس مرکز تحقیقاتی علوم‌شناختی با رویکرد اسلامی و ملی
دانشگاه بین‌المللی امام رضا (ع) در مسیر گسترش افق‌های پژوهشی خود، در نشستی تخصصی با حضور نمایندگان پژوهشکده علوم‌شناختی بررسی جوانب تأسیس مرکز تحقیقاتی علوم‌شناختی را با نگاهی ویژه به رویکرد اسلامی، ملی و کاربردی آغاز کرد.

به گزارش آستان نیوز، در این نشست، ایده پیوند علوم‌شناختی با مبانی دینی و ملی به بحث گذاشته شد و حاضران بر ضرورت طراحی چارچوبی منسجم برای توسعه علوم‌شناختی اسلامی، هدایت پایان‌نامه‌ها و طرح‌های پژوهشی به سمت موضوعات مسئله‌محور و کاربردی و بررسی امکان راه‌اندازی مرکز تحقیقاتی علوم‌شناختی در دانشگاه تأکید کردند.

علوم‌شناختی؛ حوزه‌ای فراتر از روان‌شناسی

دکتر دلیری، معاون پژوهشی دانشگاه بین‌المللی امام رضا (ع)، در این نشست با تأکید بر ماهیت میان‌رشته‌ای علوم‌شناختی گفت: علوم‌شناختی محدود به روان‌شناسی نیست و می‌تواند در رشته‌هایی مانند مهندسی برق، فناوری‌های نوین و علوم‌انسانی نیز پیاده‌سازی شود.

معاون پژوهشی دانشگاه با تأکید بر ماهیت میان‌رشته‌ای این حوزه و تمایز ساختار پالسی مغز انسان با رایانه‌های معمولی، این طرح را در راستای دو سیاست کلان کاربردی‌سازی تحقیقات و پژوهش‌های میان‌رشته‌ای دانشگاه قرارداد.

از هم‌اندیشی تا طراحی رشته‌های تخصصی علوم‌شناختی اسلامی

دکتر عزیزآبادی، نماینده پژوهشکده علوم‌شناختی، نیز در این نشست با نگاهی تحلیلی به موضوع علوم‌شناختی در ادبیات قرآنی و اسلامی پرداخت و گفت: اگر هدف، رسیدن به مفهوم علوم‌شناختی اسلامی است، باید این حرکت در قامت یک گفتمان دانشگاهی نظام‌مند دنبال شود.

وی با تأکید بر ضرورت عبور از نگاه صرفاً نظری، افزود: نتیجه این هم‌اندیشی‌ها باید به طراحی مسیر‌های علمی، تعریف پروژه‌های مشخص و حتی تأسیس رشته‌های تخصصی در این حوزه منجر شود؛ چرا که تنها در بستر سازوکار‌های دقیق دانشگاهی می‌توان از تولید علم سخن گفت.

در این نشست، بر ضرورت شکل‌گیری علوم‌شناختی اسلامی مبتنی بر انسان‌شناسی توحیدی تأکید شد که در آن مفاهیم قرآنی نظیر بصیرت، شرح صدر، نفس لوامه و قلب سلیم فراتر از مفاهیم اخلاقی، به‌عنوان ظرفیت‌های شناختی قابل بازخوانی علمی معرفی شدند.

همچنین بر لزوم طراحی چارچوبی روشمند و قابل‌سنجش برای پیوند مبانی دینی با نظریه‌های شناختی، پرهیز از کلی‌گویی، و هدایت پایان‌نامه‌های تحصیلات تکمیلی به سمت پروژه‌های تقاضامحور و همسو با نیاز‌های واقعی نهادهایی، چون پدافند هوایی تأکید شد.

در نهایت، حاضران بر تداوم هم‌افزایی میان دانشگاه، پژوهشکده‌ها و نهاد‌های متقاضی به‌منظور تبدیل دانشگاه بین‌المللی امام رضا (ع) به یکی از قطب‌های توسعه علوم‌شناختی اسلامی در کشور تأکید کردند.


گزارش خطا

ارسال نظرات
captcha
  • پربازدیدترین
  • آخرین اخبار
پخش زنده

تلویزیون اینترنتی آستان نیوز

پویش ها