کد خبر : ۷۱۰۶۹۸
۲۰:۵۷

۱۴۰۵/۰۴/۱۵

پیشکش گنجینه‌ای نفیس از هدایای سران جهان به محضر امام رئوف

موزه
مجموعه‌ای از ارزشمندترین آثار دنیا، از مُهر خاتم منسوب به نایب امام‌زمان (عج) گرفته تا مدال‌های المپیک و هدایای فاخر سران جهان در موزه گنجینه قرآن و نفایس آستان قدس رضوی در بخشی مجزا تحت عنوان تالار آثار اهدایی مقام معظم رهبری گرد هم آمده است. این مجموعه، تجلیِ نگاهِ واقفِ رهبر شهید است که با گذشتن از ارزش‌های مادی و دنیوی، بر اهمیت و چشمه همیشه جاری سنت حسنه وقف تأکید داشتند.

به گزارش آستان نیوز، فکر می‌کنم همه‌ی ما حداقل یک‌بار برای شخص مهمی در زندگی‌مان هدیه گرفته باشیم. هرکس برای اینکه یک هدیه به نظرش باارزش بیاید، معیار‌هایی دارد. مثلاً بعضی‌ها معتقدند هدیه‌ی نفیس باید هنرِ دست باشد؛ بعضی‌ها معتقدند باید به طلا و جواهر مزین باشد؛ بعضی‌ها ارزشِ هدیه را در قدمت آن می‌دانند و بعضی‌ها هم در نوآوری و جدید بودن آن!

حالا فکر کنید به مکانی بروید که در آن بتوانید هدیه‌هایی که از سراسر دنیا به شخصی بسیار مهم فرستاده شده را تماشا کنید. هدیه‌هایی که پشت هر کدامشان، ساعت‌ها فکر، تاریخ، تلاش و قدمت بوده است.

اما این شخصیت بسیار مهم، هیچ‌کدام از این هدایای باارزش را نزد خود نگه نداشته و همه را به محضر امام رئوف تقدیم کرده است!

در صحن کوثر حرم مطهر امام رضا (ع)، تابلو‌های راهنما ما را به سمت مجموعه موزه‌های حرم هدایت می‌کنند. یکی از این موزه‌ها، موزه هدایای رهبر شهید است که در جنب موزه قرآن و آثار استاد فرشچیان قرار دارد. در این موزه که از سال ۱۳۷۳ افتتاح شده است؛ بیش از ۱۷۰۰ اثر که توسط رهبر شهید انقلاب به آستان قدس رضوی اهدا شده است؛ به‌نمایش‌درآمده است.

این موزه که یکی از پرمخاطب‌ترین موزه‌های حرم مطهر امام رضا (ع) به شمار می‌رود؛ در برگیرنده هدایایی نفیس و پرماجرا است که توسط سران کشورها، شخصیت‌های برجسته داخلی و خارجی، هنرمندان، دانشمندان، ورزشکاران و دوستداران رهبر شهید به ایشان تقدیم شده است.

از جمله این هدایای متنوع می‌توان به مُهر خاتم منسوب به نخستین نایب امام‌زمان (عج)، تابلوی معرق چوب «عاشورا»، قسمتی از قرآن کریم منسوب به امام حسین (ع)، مدال‌های المپیک و کلنگ فاتحان اورست، آثار جُنده کاری شده و هدیه‌های فاخر و جواهرنشان اهدایی از سوی رهبران کشور‌های مختلف آسیا، اروپا، آفریقا و آمریکای جنوبی اشاره کرد.

آستان قدس رضوی، هر بار مجموعه‌ای متفاوت از آثار اهدایی را در این موزه به نمایش می‌گذارد و قرار است ازاین‌پس با رویکرد و چیدمانی جدید این آثار اهدایی ارزشمند را به نمایش درآورد. در میان آثار متنوع، چشمم به هدایای زینتی، تزیینی و گران بهایی می‌افتد که کشور‌های دیگر به رهبر شهیدمان، سید علی خامنه‌ای تقدیم کرده‌اند.

با خودم فکر می‌کنم اگر همه این اشیای گران‌بها را نزد خودتان نگه داشته بودید؛ شاید کاخی زیباتر از سعدآباد در تهران به‌جامانده بود؛ اما شما همه‌ی این هدایا را به محضر امام رئوف وقف کردید چرا که با جان‌ودل معتقد بودید که ایران، ایرانِ امام رضاست و خود را خادمِ این بارگاه می‌دانستید.

شما تصویرِ بیت رهبری را نه با زرق‌وبرق دنیا بلکه با زیلوی آبی در ذهنمان ثبت کردید. اکنون موزه آثار اهدایی رهبر شهید در حرم مطهر امام رضا (ع) گواهی است بر ساده‌زیستی رهبر شهید انقلاب و همچنین احترام و جایگاه ویژه ایشان نزد سران کشور‌های جهان.

در طبقه دوم این موزه، شما شاهد اولین موزه قرآن جهان اسلام هستید که از سال ۱۳۶۴ و تحت زعامت شهید سید علی خامنه‌ای و همت آستان قدس، بنا شد و در آن قرآن‌های منسوب به دستخط ائمه اطهار و همچنین نسخ خطی کهن و گنجینه نهج‌البلاغه و صحیفه سجادیه به‌نمایش‌درآمده‌اند.

موزه آثار اهدایی رهبر شهید انقلاب پس از حدود چهار ماه تعطیلی به دلیل آغاز جنگ تحمیلی سوم، اکنون فعالیت خود را ازسرگرفته است و میزبان قدوم پر مهر زائران حریم علی بن موسی‌الرضا (ع) است.

تهیه و تنظیم: فاطمه سادات حمدی


گزارش خطا

ارسال نظرات
captcha
  • پربازدیدترین
  • آخرین اخبار
پخش زنده

تلویزیون اینترنتی آستان نیوز

پویش ها