کد خبر : ۷۱۴۶۰۱
۲۰:۰۲

۱۴۰۵/۰۷/۱۵
به مناسبت فرارسیدن روز جهانی کودک و پست عنوان شد

تمبر‌های کودک موزه رضوی؛ دنیایی جذاب و رنگارنگ در نگاه کودکان

تمبر‌های کودک موزه رضوی؛ دنیایی جذاب و رنگارنگ در نگاه کودکان
گنجینه تمبر موزه رضوی، با نمایش مجموعه‌ای از تمبر‌های جهانی ویژه کودکان؛ از تمبر‌های حیات‌وحش تا هنر و ورزش، فضایی آموزشی و جذاب برای این گروه سنی ایجاد کرده است.

به گزارش آستان‌نیوز، عبدالحسین ملک‌جعفریان، رئیس اداره گنجینه‌های معاونت موزه‌ها و گنجینه‌های فرهنگی سازمان کتابخانه‌ها، موزه‌ها و مرکز اسناد آستان قدس رضوی به مناسبت فرارسیدن روز جهانی کودک (۱۶ مهرماه) و روز جهانی پست (۱۷ مهرماه)، به خبرنگار ما، گفت: صد‌ها قطعه تمبر با موضوع کودکان در گنجینه تمبر و تاریخچه پستی موزه حرم مطهر حضرت رضا (ع) نگهداری می‌شود.

وی با تأکید بر اینکه در گنجینه تمبر و تاریخچه پستی موزه آستان قدس رضوی برای اولین بار در ایران، فضای اختصاصی برای نمایش تمبر‌های ویژه کودکان درنظر گرفته شده است، افزود: در حال حاضر، بیش از ۲۰۰ قطعه تمبر با موضوع کودکان از ۴۳ کشور، در ۲۰ ویترین ویژه آنها که از نظر ارتفاع هم‌سطح قد کودکان طراحی و ساخته شده است، در این گنجینه در معرض نمایش بازدیدکنندگان قرار دارد.

ملک‌جعفریان، بیان کرد: تمبر‌هایی با موضوع کودکان از ایران و همچنین سایر کشور‌ها نظیر آذربایجان، بنگلادش، جزیره باربودا، بلاروس، جمهوری بنین، بورکینافاسو، کامبوج، کاستاریکا، کوبا، جزایر فیجی، فرانسه، آلمان، گامبیا، گینه‌استوایی، ساحل عاج، پاراگوئه، لهستان، روسیه، جزیره ساموآ، تانزانیا و...، در این موزه به چشم می‌خورد.

وی، ادامه داد: موضوع و طرح و نقوش بیشتر این تمبر‌ها شامل حیات‌وحش، دایناسورها، پرندگان، حشرات به‌ویژه پروانه‌ها، آبزیان، گربه‌سانان، خزندگان، هنر‌های دستی، پویانمایی، ورزشی، نقاشی کودکان و...، می‌شود.

معرفی منتخبی از آثار

رئیس اداره گنجینه‌های آستان قدس رضوی عنوان کرد: تمبر زیبای پرندگان از کشور سریلانکا، منتشرشده در سال ۱۹۶۷ میلادی، قدیمی‌ترین تمبر به نمایش گذاشته شده در بخش مخصوص کودکان گنجینه تمبر موزه رضوی است.

وی در ادامه به معرفی منتخبی از تمبر‌های نفیس ویژه کودکان موزه رضوی پرداخت و گفت: از جمله این آثار می‌توان به تمبر با موضوع روز جهانی کودک، منتشرشده در سال ۱۳۷۸ هجری شمسی در ایران و تمبر با موضوع کشفیات باستان‌شناسی، منتشرشده در سال ۱۹۹۴ میلادی در جرسی، اشاره کرد.

وی افزود: همچنین می‌توان از تمبر با موضوع نقاشی کودکان، منتشرشده در سال ۱۹۷۹ میلادی در کویت، تمبر با موضوع سری خزندگان، منتشرشده در سال ۱۹۹۳ میلادی در تانزانیا و تمبر با موضوع داستان‌ها و ترانه‌های تونس منتشرشده در سال ۱۹۸۴ میلادی در این کشور، نام برد.

امکان بازدید رایگان کودکان

ملک‌جعفریان، بیان کرد: از ابتدای سال جاری تاکنون، حدود هشت هزار کودک، به‌صورت رایگان، از گنجینه تمبر و تاریخچه پستی موزه آستان قدس رضوی بازدید کرده‌اند.

وی ادامه داد: کودکان، یکی از مهم‌ترین گروه‌های بازدیدکننده در موزه آستان قدس رضوی محسوب می‌شود. بنابراین، بازدید آنها به‌صورت رایگان، در نظر گرفته شده است. در این میان، راهنمایان موزه نیز برای ارائه توضیحات آثار موزه و روایت‌گری اشیا برای کودکان، آموزش‌های خاصی دیده‌اند و سعی بر این است تا راهنمایی‌ها بر پایه آموزش کودکان باشد.

این مقام مسئول تصریح کرد: بی‌تردید، نمایش آثاری همچون تمبر با موضوع کودکان، در ویترین‌هایی که مناسب قد کودک طراحی و ساخته شده است، یکی از عوامل جذب بازدیدکننده کودک در این موزه به شمار می‌آید.

وی افزود: در بسیاری از موارد، کودکان با هیجان خاصی، تجربه مشاهده تمبر‌ها با نقوش مختلف همچون تمبر‌های مزین به طرح‌های مرتبط با پویانمایی‌های شناخته‌شده را با والدین خود به اشتراک می‌گذارند.

نقش اهدا در گردآوری تمبر‌ها

ملک‌جعفریان همچنین گفت: اهداکنندگان آثار همواره نقش پررنگی در غنای آثار موزه‌های آستان قدس رضوی دارند. به‌طور مثال، حمیدرضا ابراهیمی، مجموعه‌دار با ذوق تهرانی، از جمله نیک‌اندیشانی است که بخشی از تمبر‌های این گنجینه با موضوع کودکان را به موزه رضوی تقدیم کرده است.

وی یادآور شد: در حال حاضر، گنجینه تمبر و تاریخچه پستی موزه آستان قدس رضوی با دارابودن بیش از یک میلیون و ۵۰۰ هزار قطعه تمبر از افزون بر ۴۰۰ کشور و مستعمرات سابق جهان، مقام اول را از نظر تعداد منابع در کشور و منطقه خلیج‌فارس دارد.

وی اضافه کرد: محدودیت فضای نمایشی و همچنین رعایت شیوه‌نامه‌های موزه‌ای موجب شده تا از این تعداد، تنها حدود سه هزار و ۳۰۰ قطعه تمبر، پاکت‌های مُهر روز، پاکت‌نامه، نامه‌های سربرگ‌دار و دیگر اقلام پستی در معرض دید زائران و مجاوران قرار گیرد. البته طبق برنامه‌ریزی‌های انجام شده، سایر نفایس گنجینه تمبر، به تناوب، در تالار گنجینه به نمایش عموم گذاشته می‌شود.

گفتنی است، گنجینه تمبر و تاریخچه پستی، در بهمن‌ماه ۱۳۶۹ در طبقه منهای یک (موزه مرکزی) افتتاح شده است و در حال حاضر، همه روزه حتی در ایام تعطیل، از ساعت ۸ صبح تا ۱۷:۴۵، به‌صورت یکسره، در موزه رضوی واقع در صحن کوثر بارگاه ملکوتی حضرت رضا (ع)، پذیرای فرهنگ‌دوستان است.

 

 


گزارش خطا

ارسال نظرات
captcha
  • پربازدیدترین
  • آخرین اخبار
پخش زنده

تلویزیون اینترنتی آستان نیوز

پویش ها