کد خبر : ۷۰۶۸۰۳
۱۹:۲۷

۱۴۰۵/۰۲/۰۱
در چهل و نهمین نشست کانون اندیشه‌ورزان رضوی تأکید شد

جایگاه کاربردی فرمایشات رهبر شهید (رحمت الله علیه) در زندگی اجتماعی مردم

جایگاه کاربردی فرمایشات رهبر شهید (رحمت الله علیه) در زندگی اجتماعی مردم
در چهل و نهمین نشست کانون اندیشه‌ورزان رضوی کتابخانه حرم مطهر رضوی، بر جایگاه کاربردی فرمایشات رهبر شهید (رضوان‌الله‌تعالی‌علیه) در زندگی اجتماعی مردم، تأکید شد.

به گزارش آستان‌نیوز، این نشست در ادامه برپایی سلسله نشست‌های کانون اندیشه‌ورزان رضوی، دوشنبه، ۳۱ فروردین‌ماه ۱۴۰۵، با محوریت «اولویت نگاه فرهنگی در مبارزات اجتماعی از دیدگاه رهبر شهید آیت‌الله خامنه‌ای (رضوان‌الله‌تعالی‌علیه)»، با حضور جمعی از مدیران، کارشناسان و خادمیاران سازمان کتابخانه‌ها، موزه‌ها و مرکز اسناد آستان قدس رضوی و علاقه‌مندان، در تالار «اندیشه» کتابخانه مرکزی این آستان مقدس، برگزار شد.

غلامرضا جلالی، عضو هیئت علمی پژوهشگاه علوم و فرهنگ اسلامی دفتر تبلیغات اسلامی حوزه علمیه قم با اشاره به تفاوت‌های دوران پهلوی و دوران انقلاب اسلامی، اظهار کرد: رهبر شهید (رضوان‌الله‌تعالی‌علیه) با درایت، حکمت و راهنمایی‌های خود، به عینیت‌گرایی و ساختن عینیت جامعه پرداختند.

وی با تأکید بر دیدار‌های قائد شهید (رضوان‌الله‌تعالی‌علیه) با اقشار مختلف مردم، گفت: ایشان در گام دوم انقلاب، به مواردی اعم از «عبور از شعار»، «حضور در متن تصمیم‌سازی»، «خارج شدن از قاب کتاب» و «عبور از چالش‌ها»، اشاره کردند.

سخنران این نشست تصریح کرد: فرمایشات رهبر شهید (رضوان‌الله‌تعالی‌علیه) توجه ما را به واقعیت‌های بیرونی جلب می‌کند؛ واقعیت‌هایی که می‌تواند ما را در مسیر موفقیت هدایت کند.

وی ادامه داد: این سخنان، جنبه کاربردی در زندگی اجتماعی دارد؛ بنابراین، ایشان توانست جامعه‌ای را تربیت کند که مشابه آن در هیچ دوره تاریخی کشور، وجود نداشته است.

جلالی، نکاتی نیز با محوریت نگاه ویژه رهبر شهید (رضوان‌الله‌تعالی‌علیه) به فرهنگ کهن ایران و لزوم حفظ میراث‌فرهنگی تاریخی کشور، بیان کرد.

عناصر فرهنگی ایران، زنده است

عضو هیئت علمی پژوهشگاه علوم و فرهنگ اسلامی دفتر تبلیغات اسلامی حوزه علمیه قم در بخش دیگری از این نشست، بیان کرد: فرهنگ به‌عنوان یک متغیر مستقل، تمام ابعاد زندگی انسان و جامعه‌ای که در آن زندگی می‌کند را تحت پوشش خود قرار می‌دهد.

وی افزود: بدنه فرهنگ نیز از عناصری نظیر نمادها، ارزش‌ها، اخلاقیات، رفتارها، علوم و دانش‌ها، هنر‌ها و...، تشکیل شده است.

جلالی ادامه داد: فرهنگ و سیاست، گاهی هم‌زیستی مسالمت‌آمیز دارند و گاهی با یکدیگر در تقابل هستند. دراین‌بین، سیاست وقتی می‌تواند بافرهنگ هم‌سو باشد که همچون فرهنگ از اصالت برخوردار باشد. یعنی امری پایدار، تأثیرگذار، مثبت و حق‌گرا باشد.

وی همچنین با تأکید بر اصالت فرهنگی ایرانیان، بیان کرد: ایران، چارچوب مشخصی از خود در تاریخ گذاشته است تا جایی که مورخان خوب تاریخ دنیا، چهره بسیار زیبایی از تاریخ ایران نشان می‌دهند.

سخنران نشست گفت: همچنین فرهنگ به‌عنوان یک امر بومی، با حکمت‌ها و فلسفه‌ها و عرفان‌های رایج در آن بوم می‌تواند هم‌زیستی داشته باشد. در واقع، فرهنگ عنصری است که می‌تواند با فرهنگ‌های دیگر به تعامل و تقابل بپردازد. این امر به این نکته بستگی دارد که تا چه اندازه سایر فرهنگ‌ها با آن فرهنگ، سنخیت داشته باشد.

وی تصریح کرد: بنابراین، فرهنگ ایران در گذر تاریخ، از یک سو با دیگر فرهنگ‌ها تعامل داشته و از سویی دیگر در مقابل فرهنگ‌های مهاجم که قصد تخریب فرهنگ بومی ما را داشتند، به دفاع پرداخته است. در مجموع، این امور موجب شده تا تجلیات فرهنگی ما به‌روزتر شود.

جلالی افزود: اگرچه ایرانیان به یک فرهنگ بسیار کهن تعلق دارند، اما عناصر فرهنگی آنها همیشه زنده و شاداب است. به عبارتی ایران از حکمت، عرفان و تاریخ زنده برخوردار است؛ یعنی تاریخ‌گذشته ما به‌نوعی در شرایط زندگی امروز ما حضور دارد.

وی همچنین گفت: سیاست به‌جای بهره‌گیری از فرهنگ به‌ویژه بخش عینی آن، سراغ امور ذهنی فرهنگ رفته است. یعنی سیاست‌ها، ذهنیت فرهنگ را در اختیار گرفته و دگردیسی در افراد ایجاد کردند، به‌طوری که فرد نمی‌تواند قرائت درستی از فرهنگ خود داشته باشد.

 


گزارش خطا

ارسال نظرات
captcha
  • پربازدیدترین
  • آخرین اخبار
پخش زنده

تلویزیون اینترنتی آستان نیوز

پویش ها