کد خبر : ۷۱۰۱۲۰
۲۳:۰۵

۱۴۰۵/۰۳/۳۱
در چهاردهمین پیش‌نشست بین‌المللی ششمین کنگره جهانی حضرت رضا (ع) در تایلند مطرح شد

سیره عملی امام رضا (ع) فراتر از بیانیه‌ها، حقیقت کرامت انسانی را تجلی بخشیده است

سیره عملی امام رضا (ع) فراتر از بیانیه‌ها، حقیقت کرامت انسانی را تجلی بخشیده است
استاد برجسته دانشگاه سیاپاکورن تایلند، در نشست علمی بانکوک، با نقد رویکرد‌های دوگانه در اجرای اعلامیه جهانی حقوق بشر، سیره رفتاری امام رضا (ع) در احترام به پیروان ادیان، برابری اجتماعی و صیانت از حقوق کارگران را الگویی عینی و تمدن‌ساز برای جهان معاصر دانست و خواستار تشکیل انجمن‌های علمی مشترک میان علمای مذاهب اسلامی برای تبیین این میراث ارزشمند در جنوب شرق آسیا، شد.

به گزارش آستان‌نیوز، در راستای برگزاری ششمین کنگره جهانی حضرت رضا (ع)، چهاردهمین پیش‌نشست بین‌المللی این رویداد با موضوع حقوق و کرامت انسانی در آموزه‌های امام رضا (ع)، روز پنجشنبه ۲۸ خرداد ۱۴۰۵ در سرکنسولگری فرهنگی جمهوری اسلامی ایران در بانکوک تایلند برگزار شد. این نشست با هدف بررسی دیدگاه‌های دینی در مواجهه با چالش‌های حقوق بشری در جهان معاصر و تبیین جایگاه کرامت انسانی در سیره اهل‌بیت (ع)، برپا شد.

در این نشست، ماناس کیاتی‌تارای، استاد برجسته دانشگاه سیاپاکورن، در سخنانی جامع، ابتدا به تجربیات شخصی و تحول فکری خود در مواجهه با آموزه‌های امام رضا (ع) پرداخت. وی با بازگشت به خاطره سفر خود به ایران در سال‌های نخست پس از انقلاب اسلامی و زیارت بارگاه مطهر امام رضا (ع)، بیان کرد: اگرچه در آن زمان آشنایی اندکی با تشیع داشت، اما شکوه، زیبایی و فضای معنوی حرم مطهر، نقطه آغاز شناخت عمیق وی و همکارانش از مالزی و اندونزی از میراث فکری اهل‌بیت (ع) شد.

دکتر کیاتی‌تارای در ادامه به تلاش‌های علمی خود اشاره کرد و افزود: این تجربه معنوی ما را بر آن داشت تا با کمک مراکز آموزشی در بانکوک، سمینار‌هایی برگزار کنیم که در آن علمای اهل سنت و شیعه در کنار یک‌دیگر قرار گرفته و درباره آموزه‌های مشترک اسلامی به بحث و تبادل نظر بپردازند تا شناخت عمیق‌تری از زندگی و تعالیم امام رضا (ع) حاصل شود.

این استاد دانشگاه در بخش تحلیل حقوق بشری، ضمن اشاره به اعلامیه جهانی حقوق بشر سال ۱۹۴۸، خاطرنشان کرد: اگرچه برابری و عدالت در اسناد جهانی ذکر شده است، اما بحران‌های جاری در جهان نشان می‌دهد که این اصول همواره به‌صورت عادلانه اجرا نمی‌شوند.

وی تأکید کرد: حقوق بشر نباید تنها در حد بیانیه‌ها و اسناد باقی بماند، بلکه باید از احترام واقعی به کرامت انسان در سطح فردی و اجتماعی آغاز شود؛ امری که در سیره عملی امام رضا (ع) به کمال رسیده است.

‌وی برای تبیین این مدعا، به نمونه‌های عینی از زندگی امام هشتم (ع) اشاره کرد: امام رضا (ع) در رفتار خود، عدالت را فارغ از وابستگی دینی اجرا می‌کردند؛ چنان‌که در مورد وصیت‌های خیریه غیرمسلمانان، بر اجرای دقیق و عادلانه آن تأکید داشتند. همچنین، ایشان با هم‌سفره شدن با کارگران و خدمتکاران، بر برابری ذاتی انسان‌ها تأکید می‌کردند و با دستور به تعیین دستمزد عادلانه پیش از شروع کار، حقوق نیروی کار را در بالاترین سطح صیانت می‌کردند.

دکتر کیاتی‌تارای همچنین بر جایگاه مشورت و گفت‌وگوی محترمانه در اندیشه اسلامی تأکید و اظهار کرد: مفاهیمی همچون آزادی اندیشه، آزادی بیان و مشارکت در امور عمومی، قرن‌ها پیش از آنکه در چارچوب‌های حقوقی جدید مطرح شوند، در سیره امام رضا (ع) و ائمه اهل‌بیت (ع) به عنوان پایه‌های اصلی عدالت و همبستگی اجتماعی تبیین شده بود.

وی در پایان سخنان خود، استاد دانشگاه سیاپاکورن پیشنهادی راهبردی را مطرح کرد و از نهاد‌های وابسته به آستان قدس رضوی و مراکز فرهنگی مرتبط درخواست کرد تا با برگزاری سمینار‌های علمی گسترده در تایلند، بستری برای تعامل عمیق‌تر میان علمای شیعه و اهل‌سنت از کشور‌های تایلند، ایران، مالزی و اندونزی فراهم آورند.

به گفته وی، چنین تعاملاتی به تعمیق تفاهم متقابل، تقویت وحدت اسلامی و معرفی هرچه بیشتر میراث تمدنی امام رضا (ع) در جهان جنوب شرق آسیا کمک شایانی خواهد کرد.


گزارش خطا

ارسال نظرات
captcha
  • پربازدیدترین
  • آخرین اخبار
پخش زنده

تلویزیون اینترنتی آستان نیوز

پویش ها